Skip to main content

Τι τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα; 6 πεντανόστιμα νηστίσιμα γεύματα

Τα κυρίως γεύματα αυτών των ημερών δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και άνοστα. Μπορείτε να απολαύσετε πιάτα που είναι και ιδιαίτερα και ωφέλιμα και θα σας βάλουν στο πνεύμα των ημερών.

Ρεβιθάδα στον φούρνο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Προετοιμασία: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δεντρολίβανο και φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180°C, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Διαβάστε περισσότερα.