Ρεβιθάδα στον φούρνο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, βοηθώντας στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Προετοιμασία: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δεντρολίβανο και φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180°C, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα. Διαβάστε περισσότερα.