Μοιάζει με λευκό καρότο και η γεύση του είναι ελαφρώς πιο γλυκιά, ενώ κατά τον Μεσαίωνα είχε τη φήμη του αφροδισιακού. Σήμερα, το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η περιεκτικότητά του σε διαλυτές φυτικές ίνες, ένα είδος φυτικών ινών που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και κρατά τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Αποτελεί εκπληκτική πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι σημαντικό στην αναιμία, ενώ μειώνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών στα έμβρυα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μπορεί να δράσει προληπτικά στην άνοια και τα οστεοπορωτικά κατάγματα. Το κάλιο που επίσης περιέχει άφθονο, συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, αν και σε αντίθεση με τα καρότα, το παστινάκι δεν μας παρέχει βήτα-καροτίνη. Διαβάστε περισσότερα.
Δημοφιλή
Ο Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση και ο Τραμπ έμαθε ποιος κάνει κουμάντο
Εορτολόγιο: Ποιοι (πάρα πολλοί) γιορτάζουν σήμερα, 10 Απριλίου
Capital Economics: Η αγορά ομολόγων ανάγκασε τον Τραμπ σε οπισθοχώρηση - Τι θα κάνει με την Κίνα
Ο νέος επικεφαλής της NASA «ακυρώνει» τον Μασκ και λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τη Σελήνη ως… σκαλοπάτι για τον Άρη
Μακελειό, αμερικανικό μπαξίσι στους Τούρκους, ένα τούβλο και το γαλάζιο πόρισμα