Σκορδαλιά και καλή καρδιά
Το σκόρδο, όπως είναι γνωστό, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, έχοντας ήπια επίδραση στη ρύθμισή της και βοηθώντας σε περιπτώσεις υπέρτασης. Πέραν τούτου, όμως, φημίζεται και για την αντιμικροβιακή και αντιιική του δράση καταπολεμώντας τα βακτήρια στον οργανισμό, ενώ σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχει, κερδίζει επάξια τον τίτλο του φυσικού αντιβιοτικού. Θερμιδικά, η σκορδαλιά δεν είναι αθώα, αφού οι θερμίδες της φτάνουν περίπου τις 95-100 σε 1 κουταλιά της σούπας, γι’ αυτό προσέξτε πόσες τέτοιες κουταλιές θα βάλετε στο πιάτο σας και αν είστε υποτασικοί, προσέξτε την υπερκατανάλωση. Η σκορδαλιά παρασκευάζεται επίσης με ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αποτελεί άλλη μια ευεργετική τροφή για την καρδιά, βελτιώνοντας τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, όταν δεν υπερκαταναλώνεται. Συν τοις άλλοις παρουσιάζει και αντιοξειδωτική δράση χάρη στη βιταμίνη Ε. Διαβάστε περισσότερα.