Ίσως να μην είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα σέσκουλα είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά, με μεγάλη διατροφική αξία.
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Όπως είναι ξεκάθαρα, με τέτοια θρεπτικά στοιχεία, το σέσκουλα είναι πηγή υγείας στο πιάτο. Δείτε τι μας προσφέρει η κατανάλωσή του. Διαβάστε περισσότερα.