Skip to main content

Γιατί είναι μια καλή στιγμή να επιλέξετε φυτική πρωτεΐνη

Μετά την Καθαρά Δευτέρα, η αποχή από το κρέας μέχρι το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να χαρίσουμε στον οργανισμό μας τα οφέλη της αποτοξίνωσης από τα ζωικά λιπαρά, αντικαθιστώντας τα με φυτικές πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία και ισορροπία μας.

Μετά τη φασολάδα, την ταραμοσαλάτα, τα ντολμαδάκια και τον χαλβά της Καθαράς Δευτέρας, το μενού για πολλούς αλλάζει για τις επόμενες ημέρες μέχρι το Πάσχα, με αποχή από το κρέας και τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα. Βασική ανησυχία πολλών είναι σε αυτή τη φάση το θέμα της πρωτεΐνης, καθώς γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το γάλα, το τυρί, τα αυγά, αποτελούν πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας.

Οι πρωτεΐνες πράγματι αποτελούν βασικό μακροθρεπτικό συστατικό του οργανισμού, απαραίτητο για τη δόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών, την παραγωγή ενζύμων και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Η ζωική πρωτεΐνη, ωστόσο, δεν είναι η μόνη μας επιλογή. Διαβάστε περισσότερα