Skip to main content

Αποχή από το κρέας: πώς μας ωφελεί

Μετά την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή, που για κάποιους ταυτίζεται με αποχή από το κρέας και τα ζωικά για λόγους νηστείας, για τη διάρκεια των 40 ημερών μέχρι το Πάσχα. Τι προσφέρει στον οργανισμό μας αυτή η μεγάλη αποχή από τα ζωικά;

Με τις έρευνες για τις βλαβερές συνέπειες του κόκκινου κρέατος να πληθαίνουν συνεχώς και την κατανάλωση κρέατος να ταυτίζεται όλο και περισσότερο με καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, η αποφυγή του κρέατος, ακόμη και σε μόνιμη βάση, μόνο ευεργετική μπορεί να είναι. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής μιλούν για κατανάλωση κόκκινου κρέατος 2 φορές τον μήνα σε μικρές ποσότητες, με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το κόκκινο κρέας ως πιθανότατα καρκινογόνο. Με αυτά υπ’ όψιν, οι 40 ημέρες αποχής από το κρέας θα σας ευεργετήσουν από διάφορες απόψεις. Διαβάστε περισσότερα.