Skip to main content

Ντολμαδάκια γιαλαντζί για την Καθαρά Δευτέρα

Μια κλασική συνταγή για ντολμαδάκια, που την Καθαρά Δευτέρα δεν θα λείψουν από κανένα τραπέζι.

Υλικά

  • 1 βάζο αμπελόφυλλα (περίπου 50 φύλλα) ή φρέσκα ζεματισμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά για πιο ζουμερή γέμιση)
  • 1-2 κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σταφίδες (προαιρετικά, για γλυκιά γεύση) Διαβάστε περισσότερα.