Τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινότητα είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό και την υγεία μας, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες –κι όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχουμε σε αυτά, τόσο μεγαλύτερο το όφελος. Ωστόσο, ορισμένα μπορεί να επηρεάσουν τον οργανισμό μας με τρόπους που ίσως να μη γνωρίζουμε, όπως π.χ. το σπανάκι, που αναλόγως πώς καταναλώνεται από μερικούς ανθρώπους, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά, λόγω των οξαλικών οξέων.
Μια ανάλογη περίπτωση είναι και το γκρέιπφρουτ, το πικρό αυτό εσπεριδοειδές, το οποίο είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή σε σχέση με την αρτηριακή πίεση και τα φάρμακα που λαμβάνουν πολλοί άνθρωποι. Διαβάστε περισσότερα