Skip to main content

Κάστανο: Ορεινές γεύσεις παραδοσιακής Ελλάδας στις καταπράσινες πλαγιές του Βερμίου

Μετρά σχεδόν 9 μήνες ζωής, αλλά έχει καταφέρει να αποτελέσει δυνατό γαστρονομικό χαρτί στην Καστανιά Ημαθίας, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αυθεντική και φροντισμένη. Όπως πρέπει να είναι.  

Η ορεινή Ελλάδα, εκτός από τη φυσική της ομορφιά και τον δροσερό της αέρα, έχει έναν ακόμη ανεκτίμητο θησαυρό: Τις αυθεντικές γεύσεις της, που μαζί με τη μυρωδιά από το τζάκι και το καμένο ξύλο, τα αρώματα του βουνού, αλλά και την εγκαρδιότητα των ανθρώπων της, συνθέτει ένα παζλ ολοκληρωμένης εμπειρίας. Από τα σουβλιστά και τις πίτες με άγρια χόρτα, μέχρι τα βραστά με τα βουνίσια αρωματικά βότανα, κάθε πιάτο αφηγείται την ιστορία ενός λαού που έμαθε να ζει σε αρμονία με τη φύση. Που μαγειρεύει με μεράκι και υπομονή το φαγητό του, όπως έκαναν οι γιαγιάδες στα πέτρινα σπίτια, δίπλα στη φωτιά, χαρίζοντας γεύσεις αυθεντικότητας, αγνότητας και ατόφιας ελληνικής φιλοξενίας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Κάστανο, μια φρέσκια εστιατορική προσθήκη στην Καστανιά Ημαθίας της οροσειράς του Βερμίου, που άνοιξε τις πόρτες τον Ιούνιο του 2024 και κατάφερε ήδη να συζητιέται ακόμη και στην πρωτεύουσα. Διαβάστε περισσότερα