Όσο απολαυστική είναι η Τσικνοπέμπτη για τον ουρανίσκο, άλλο τόσο δεν είναι για την ισορροπία του οργανισμού, του εντέρου και το ανοσοποιητικού μας, που βομβαρδίζονται με ένα υπερβολικό γεύμα, πλούσιο σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τηγανητά λάδια και… ετεροκυκλικές αμίνες –οι καρκινογόνες ενώσεις που σχηματίζονται όταν το κρέας (κόκκινο, πουλερικά ή ψάρι) μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα μέσω ψησίματος στα κάρβουνα, τηγανίσματος ή ψησίματος στη σχάρα. Αν, μάλιστα, υπολογίσουμε και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα απέχει από το κρέας μέχρι το Πάσχα, ούτε το κατανάλωνε με μέτρο και πριν, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η ημέρα έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη επιβαρυμένη διατροφή. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι για πολλούς αποτελεί ιεροτελεστία η σημερινή ημέρα, με τη συγκέντρωση της παρέας, το ψήσιμο ή την έξοδο στο κουτούκι της γειτονιάς. Για να μην σας τη χαλάσουμε, λοιπόν, σας δίνουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να συμβάλλουν ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι βλαβερές επιδράσεις όλων αυτών που θα καταναλώσετε. Διαβάστε περισσότερα.