Skip to main content

3 ξεχωριστές μαρινάδες για την Τσικνοπέμπτη: Κλασική, γλυκόξινη και plant-based

Σε περίπτωση που το τσιμπούσι της Τσικνοπέμπτης γίνει σπιτικό φέτος, δοκιμάστε μια διαφορετική διαφορετική μαρινάδα, αναλόγως τα γούστα σας, που θα κάνει τη διαφορά στο ψήσιμο και τη νοστιμιά του κρέατος.

Η μαρινάδα είναι το «μυστικό» για ζουμερό και αρωματικό ψήσιμο, είτε πρόκειται για κρέας, είτε για φυτικές εναλλακτικές, για όσους θέλουν να απέχουν από τα ζωικά, αλλά ταυτόχρονα θα ήθελαν να δώσουν μια καπνιστή χροιά στα πιάτα τους σήμερα. Τη χρησιμοποιούμε για να δώσουμε έξτρα γεύση, αλλά και για να μαλακώσει και να ενισχύσει το άρωμα των τροφίμων πριν το ψήσιμο. Τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα όξινα συστατικά (όπως το ξίδι ή το λεμόνι) διαπερνούν την επιφάνεια των τροφίμων και δημιουργούν πιο σύνθετες γεύσεις, ενώ ο χυμός φρούτων και οτιδήποτε όξινο βοηθά στη διάσπαση των ινών, καθιστώντας το κρέας ή τις φυτικές εναλλακτικές πιο μαλακές. Ταυτόχρονα, το λάδι που περιλαμβάνεται πάντα, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ, αποτρέποντας το στέγνωμα κατά το ψήσιμο. Διαβάστε περισσότερα.