Skip to main content

Τα πιο θρεπτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας –και πώς να τα κάνετε ακόμη πιο υγιεινά

Ως βασικός εκφραστής της μεσογειακής διατροφής, η ελληνική κουζίνα έχει πολλά νόστιμα και ωφέλιμα πιάτα να επιδείξει, αγαπητά και εκτός συνόρων, με τα λαχανικά, τα όσπρια, το ελαιόλαδο και την ολική άλεση να πρωταγωνιστούν. Διαλέγουμε 5 από αυτά και τα απογειώνουμε με υγιεινές και παιχνιδιάρικες προσθήκες.

Φασολάδα
Η «εθνική» σούπα της Ελλάδας είναι γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά από τα όσπρια και τα λαχανικά, παρέχοντάς μας σημαντικά καρδιοπροστατευτικά οφέλη. Ταυτόχρονα, χάρη στις φυτικές της ίνες είναι ευεργετική για την ισορροπία του εντέρου, που όπως ξέρουμε είναι άκρως σημαντικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό. Δοκιμάστε τη με έξτρα λαχανικά και κουρκουμά: Προσθέστε γλυκοπατάτα ή κολοκύθα για πιο γλυκιά γεύση και επιπλέον βιταμίνη Α, αλλά και κουρκουμά που παρέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ταιριάζει τέλεια με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Αν θέλετε έξτρα πρωτεΐνη, προσθέστε λίγο κινόα ή σπόρους κάνναβης στο τέλος. Διαβάστε περισσότερα.