Το χρώμα της σάλτσας είναι φυσικό
Οι πιπεριές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της σάλτσας περνούν μια σειρά χρωματικών αλλαγών μέχρι να φτάσουν την επιθυμητή γεύση, που να καίει όσο πρέπει. Έτσι, ξεκινούν από πράσινες, αρχικά να γίνονται κίτρινες, έπειτα πορτοκαλί και τέλος το κόκκινο που γνωρίζουμε από τη σάλτσα, το οποίο και δείχνει ότι βρίσκονται στην κατάλληλη στιγμή συγκομιδής. Οι εργάτες, μάλιστα, έχουν κι ένα εργαλείο για να ξέρουν πότε να μαζεύουν τις πιπεριές ώστε να είναι η κατάλληλη στιγμή, το “le petit batôn rouge”, που είναι ένα μικρό κομμάτι ξύλου, βαμμένο στο επιθυμητό χρώμα. Διαβάστε περισσότερα.