Skip to main content

Τα 3 πιο ισχυρά ελληνικά superfoods που πρέπει να τρώτε (πιο) συχνά

Η ελληνική γη είναι γεμάτη από φυσικούς θησαυρούς που ενισχύουν την υγεία και την ευημερία μας και δεν μας κοστίζουν ακριβά. Ξεχωρίζουμε τρεις με πολλαπλά οφέλη στη συνολική μας υγεία.

Φιστίκια Αιγίνης: Ο θησαυρός του Αργοσαρωνικού
Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά superfoods, πλούσιο σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Εκτός από την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και αντιοξειδωτικά, το φιστίκι Αιγίνης είναι γνωστό για τις καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες. Η τακτική του κατανάλωση, μάλιστα, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και να ενισχύσει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης, είναι ιδανικό για την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Διαβάστε περισσότερα.