Εκτός από την πολιτιστική του κληρονομιά, την αρχιτεκτονική του και τη διαφορετική κουλτούρα του, το Τόκιο φημίζεται σίγουρα και για τη γαστρονομία του. Απόδειξη το ότι σύμφωνα με τον Οδηγό Michelin Τόκιο 2024, η πόλη φιλοξενεί 12 εστιατόρια με τρία αστέρια, 33 με δύο αστέρια και 138 με ένα αστέρι, παρ’ όλο που τα αστέρια της μειώθηκαν κατά 23 σε σχέση με πέρσι.
Ανάμεσά τους, λοιπόν, βρίσκεται και το Ginza Hachigou, ένα μικρό εστιατόριο 8 θέσεων, το οποίο φημίζεται για τα ράμεν του, μοναδική δημιουργία του σεφ Yasushi Matsumura. Kοστίζουν 10 δολάρια και μόνο 70 τυχεροί άνθρωποι την ημέρα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν, οι οποίοι μη νομίζετε ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν περιμένοντας στην ουρά ακόμη και για ώρες. Ο σεφ διασφαλίζει έτσι, όμως, την απόλυτη ποιότητα του πιάτου, του οποίου κάθε στοιχείο, από τον πλούσιο ζωμό μέχρι τα τέλεια μαγειρεμένα νουντλς, αποτελεί απόδειξη της μαγειρικής του δεξιοτεχνίας. Διαβάστε περισσότερα.