Skip to main content

Ποια είναι τα φαγητά-παγίδες του κρασιού;

Η χημικός – οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας, Μαρία Νέτσικα, της Wine Plus αναλύει τα μαγειρικά υλικά και τρόφιμα που υπονομεύουν το κρασί και μας εξηγεί πώς να αντιμετωπίσουμε τις παγίδες.

Αγκινάρες
Το νόστιμο αυτό λαχανικό, που φρέσκο το απολαμβάνουμε μόνο την άνοιξη, μπορεί εύκολα να παγιδέψει ένα κρασί σε γευστικά μονοπάτια που παραπέμπουν στο πικρό και το μεταλλικό. Εάν όμως στο μαγείρεμα χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμονιού, θα αμβλύνουμε αυτές τις εντυπώσεις και μπορούμε κάλλιστα να συνοδέψουμε το πιάτο με ένα φρέσκο λευκό κρασί από Ροδίτη ή Σαββατιανό. Διαβάστε περισσότερα.