Ο λωτός είναι ένα φρούτο που έχει κυκλοφορήσει και με τον τίτλο «η τροφή των θεών», έχει πορτοκαλί χρώμα και αν αφεθεί να ωριμάσει, αποκτά και γλυκιά γεύση. Στην ασιατική κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα πιάτα, μέσα σε σούπες, ή μπορεί να τηγανιστεί, να μαγειρευτεί stir-fry κ.ο.κ. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του φωσφόρου, του χαλκού, του σιδήρου, του μαγγανίου, του ψευδαργύρου, της βιταμίνης C, B6 κ.ο.κ., ενώ είναι πλούσιος και σε φυτικές ίνες. Τα οφέλη του; Πολλαπλά. Διαβάστε περισσότερα