Skip to main content

Πώς έφτασε η γαλοπούλα στο χριστoυγεννιάτικο τραπέζι;

Στα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι και τόσο διαδεδομένη στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, ωστόσο πολλές χώρες την έχουν πρωταγωνίστρια στην παράδοσή τους. Πώς ξεκίνησαν όλα;

O κινηματογράφος μας έχει ωθήσει να τη συνδυάσουμε με την Ημέρα των Ευχαριστιών, αλλά πέραν τούτου, πρωταγωνιστεί και στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, κυρίως σε αγγλοσαξωνικές χώρες. Όπως και να’χει, η γαλοπούλα επιλέγεται κυρίως σε γιορτές, έχει περίοπτη θέση στο τραπέζι και ως γαστρονομική συνήθεια έχεις τις ρίζες της αιώνες πίσω.

Στην Αγγλία, η γαλοπούλα έγινε δημοφιλής ως χριστουγεννιάτικο φαγητό τον 16ο αιώνα, όταν ο βασιλιάς Ερρίκος Η’ την επέλεξε για το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Από τότε, η γαλοπούλα καθιερώθηκε σε πολλές χώρες ως το παραδοσιακό κρέας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Διαβάστε περισσότερα