Σούπα κολοκύθας με κανέλα και τζίντζερ
Θα χρειαστείτε 1 κιλό κολοκύθα, 2 καρότα, 1 πατάτα, 1 κρεμμύδι, 1 κ.γ. τζίντζερ (τριμμένο), 1/2 κ.γ. κανέλα, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Κόβετε όλα τα λαχανικά σας και σωτάρετε αρχικά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάτε τη σούπα σας για να γίνει βελουτέ. Στο σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ από πάνω. Οφέλη: Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά, το τζίντζερ ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην πέψη και η σούπα είναι ιδανική για αποτοξίνωση και ζεστασιά. Διαβάστε περισσότερα.