Skip to main content

Πώς να αξιοποιήσετε φρούτα και λαχανικά που νομίζατε πως είναι για τα σκουπίδια

Όλοι έχουν βρεθεί κάποια στιγμή σε αυτή τη θέση: αγοράζουν φρούτα και λαχανικά βάζοντας στόχο μια πιο «πράσινη» διατροφή, οι μέρες, όμως, περνούν και τα περισσότερα είδη μαναβικής μαραίνονται, χαλάνε και καταλήγουν να πρασινίζουν... αλλιώς. Για να μη συνεχιστεί αυτή η κακή συνήθεια που κοστίζει και στην τσέπη σας, στην υγεία σας και στον πλανήτη, μάθετε πώς να δίνετε το «φιλί της ζωής» στα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Ντομάτες
Το ότι ντομάτες σας μαλάκωσαν και είναι ζαρωμένες σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικές για σαλάτα, αλλά μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αλλιώς: Κόψτε τες σε φέτες, απλώστε τες σε λαδόκολλα, πασπαλήστε τες με ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήστε τες για περίπου 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν λιαστές ντομάτες, να τις προσθέσετε στο μπέργκερ, το σάντουιτς κ.ο.κ. Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαλακές ντομάτες σας για τη σάλτσα στα μακαρόνια. Όπως και να’ χει, μην τις πετάξετε! Διαβάστε περισσότερα.