Skip to main content

Ποιες τροφές μπορούν να μειώσουν τις βλαβερές επιδράσεις του κρέατος

Η κατανάλωση κρέατος θέλει μέτρο και έξυπνους συνδυασμούς, με βάση την μαγειρική ιατρική. Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζουν οι γιορτές και μαζί τους και η υπερκατανάλωσή του, είναι μια καλή στιγμή να δούμε πιλογές που θα μας προστατέψουν.

Το κρέας στη δυτικού τύπου διατροφή έχει σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο, με την απόλαυση που μας χαρίζει να κερδίζει κάθε σκιά του στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος -λόγω της κτηνοτροφίας με τις εκπομπές αερίων, την κατανάλωση πόρων, τη ρύπανση εδάφους και την απώλεια βιοποικιλότητας μεταξύ άλλων- υπάρχουν και σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά με την συχνή κατανάλωση. Τα κορεσμένα λιπαρά του, οι χημικές ενώσεις που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμά του, οι βλαβερές ενώσεις που δημιουργούνται στον οργανισμό μας, η υψηλή χοληστερόλη του είναι μερικά μόνο από τα αρνητικά του στοιχεία που σχετίζονται με επιβάρυνση της υγείας μας, από φλεγμονή και αύξηση καρδιαγγειακών παθήσεων, μέχρι διάφορα είδη καρκίνου. Διαβάστε περισσότερα.