Skip to main content

Οι τροφές που ρίχνουν την κακή χοληστερίνη

Για να κρατήσουμε το καρδιαγγειακό μας υγιές και το κεφάλι μας ήσυχο, είναι σημαντικό εκτός από τη συνολική χοληστερίνη να ρίξουμε και την LDL χοληστερόλη, η οποία και μόνο που λέγεται «κακή» ξέρουμε ότι πρέπει να την κρατήσουμε χαμηλά.

Η κακή χοληστερόλη (LDL) ξέρουμε όλοι ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, δηλαδή στη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η διαδικασία σιγά-σιγά στενεύει τις αρτηρίες και περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων, όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά, υπέρταση και καρδιοπάθειες. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να την κρατήσουμε χαμηλά, αποφεύγοντας επεξεργασμένες τροφές και πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά, βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας και δίνοντας έμφαση στις παρακάτω τροφές, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Διαβάστε περισσότερα.