Η κακή χοληστερόλη (LDL) ξέρουμε όλοι ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης, δηλαδή στη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η διαδικασία σιγά-σιγά στενεύει τις αρτηρίες και περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων, όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά, υπέρταση και καρδιοπάθειες. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να την κρατήσουμε χαμηλά, αποφεύγοντας επεξεργασμένες τροφές και πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά, βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας και δίνοντας έμφαση στις παρακάτω τροφές, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Διαβάστε περισσότερα.