Skip to main content

Βραστά, τηγανητά, σκραμπλ ή ποσέ; Οι βασικές συμβουλές για να σας πετύχουν τα αυγά

Βασικό στοιχείο του πρωινού ή του brunch, τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες και με την κατάλληλη προσοχή στην κατανάλωσή τους λόγω χοληστερίνης, μπορούν να απογειώσουν το γεύμα μας. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε, αναλόγως με τον τρόπο που θέλετε να τα απολαύσετε.

Τα αυγά είναι για πολλούς μέρος της καθημερινότητας, ως μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητων βιταμινών (όπως A, D, B12) και ανόργανων στοιχείων (όπως σελήνιο και χολίνη). Προσφέρουν ενέργεια, ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνονται με μέτρο, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό υψηλής χοληστερόλης, καθώς οι κρόκοι είναι πλούσιοι σε χοληστερόλη.

Με αυτά υπ’ όψιν, τα απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους, καθώς είναι εύκολα προσαρμόσιμα σε πολλές συνταγές. Διαβάστε περισσότερα