Skip to main content

Μια διαφορετική συνταγή για χειμωνιάτικη φασολάδα

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας συστήνει το σπανάκι και την πάπρικα στη φασολάδα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερη τη διατροφική αξία του εθνικού μας πιάτου.

Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε όσπρια και λαχανικά και η εθνική μας φασολάδα είναι σίγουρα ένα πιάτο που την τιμά, με πολλά οφέλη και μπόλικη γεύση. Επειδή, όμως, πάντα μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να προσθέτουμε τόσο υφές, όσο και θρεπτική αξία, αυτή τη φορά τη δοκιμάζουμε αλλιώς, σε μια εναλλακτική συνταγή, όπου προσθέτουμε υλικά όπως καπνιστή πάπρικα, σπανάκι και φρέσκια ντομάτα. Η φασολάδα θα αποκτήσει μια πιο πλούσια γεύση και θρεπτικά στοιχεία και πιο συγκεκριμένα θα σας χαρίσει περισσότερο λυκοπένιο, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά και θα σας συστήσει σε μια διαφορετική βερσιόν του εθνικού μας φαγητού, που το πάει ένα επίπεδο παραπάνω. Διαβάστε περισσότερα.