Skip to main content

Δοκιμάσαμε την περουβιανή fusion κουζίνα του Manko Athens

Περάσαμε μια από τις πιο spooky νύχτες του έτους στο Manko Athens, με παραδοσιακά πιάτα από το Περού, fusion επιλογές, μυρωδάτα κοκτέιλ και Dia de los Muertos πάρτι.

Μακριά από τη μαγειρική κουλτούρα της Ελλάδας και της Μεσογείου, οι γεύσεις του Περού και το αλισβερίσι με ιαπωνικές συνταγές, σε αυτό ονομάζεται Nikkei κουζίνα, είναι στα πάνω τους και ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη της γης, συστήνοντάς μας μια μακρινή μαγειρική παράδοση από την άλλη άκρη του πλανήτη. Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί και το Manko Athens, μέρος του εντυπωσιακού One&Only Aesthesis, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, με επικεφαλής τον σεφ Juan David Ocampo κι έχει φέρει εξωτικό άρωμα εκεί στα νότια.

Η εξωτική αίσθηση ξεκινάει από το πρώτο κιόλας βήμα στο χώρο, περνώντας από μεγάλες ξύλινες πόρτες στολισμένες με χρωματιστά σκοινιά με ένα σύστημα κόμπων, τα οποία λέγονται quipu και εξυπηρετούσαν τους Περουβιανούς στην αρχαιότητα στην καταγραφή δεδομένων. Διάχυτη boho και έθνικ αισθητική με την υπογραφή των MVP Architectes και το Bureau Lacroix, φυτά, φυσικά υλικά και υγρό στοιχείο είναι τα χαρακτηριστικά που θα τραβήξουν το μάτι στην πρώτη επαφή, καθώς θα διασχίζετε το μονοπάτι πάνω στο νερό μέχρι να βρείτε τη δική σας «γωνιά» στη σάλα, μπροστά στην πισίνα ή με θέα τη θάλασσα. Διαβάστε περισσότερα