Skip to main content

Κινόα: Ρίχνει τα τριγλυκερίδια, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε

Εκτός από πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και βιώσιμη τροφή, η κινόα μας χαρίζει και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δίνει τα νεότερα στοιχεία.

Αν και ακούγεται πολύ τα τελευταία χρόνια, η κινόα μπήκε σχετικά πρόσφατα στις ζωές μας και το πιάτο μας. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει και καταναλώνεται από τους ανθρώπους για περισσότερα από 7000 χρόνια και είναι ένα από τα τρόφιμα που θα δείτε συχνά στις συνταγές μου και σε εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα που σχεδιάζω ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία. Διαβάστε περισσότερα.