Skip to main content

5 νόστιμα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα: Πού τρώμε τι;

Συνδυάζουμε προορισμό και τοπικές νοστιμιές σε 5 προορισμούς της Ελλάδας που φημίζονται για τη γαστρονομία τους.

Τουρ για πίτες στην Ήπειρο
Η Ήπειρος είναι διάσημη για τις παραδοσιακές πίτες της, με τη χορτόπιτα, την τυρόπιτα, την κρεατόπιτα να ξεχωρίζουν, αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως η κασόπιτα, που στην ουσία είναι τυρόπιτα, φτιαγμένη με φέτα, χωρίς φύλλο, με όλα τα υλικά να ανακατεύονται μαζί και να ψήνονται στη συνέχεια. Ταυτόχρονα, η περιοχή φημίζεται και για τα τοπικά τυριά όπως η φέτα, το κεφαλοτύρι, το γαλοτύρι, το μετσοβόνε με την καπνιστή του γεύση και πολλά ακόμη. Στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων, θα δοκιμάσετε επίσης πιάτα από κυνήγι και διάφορα γλυκίσματα, όπως γλυκά του κουταλιού, μελόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα, γαλατόπιτα, μπακλαβά με καρύδια και αμύγδαλα μεταξύ άλλων. Στα Γιάννενα, εκτός από πίτες θα απολαύσετε παστά και καπνιστά κρέατα, όπως το καπνιστό χοιρινό, που προσφέρεται είτε σε μορφή κυρίως πιάτου είτε ως μεζές. Η Ήπειρος είναι γνωστή για την παραγωγή πέστροφας, την οποία τοπικά εστιατόρια θα δοκιμάσετε ψητή ή καπνιστή. Διαβάστε περισσότερα.