Skip to main content

Φωτογραφικό ταξίδι στη φθινοπωρινή Τοσκάνη

Πάμε μια βόλτα στην πιο μαγευτική περιοχή της κεντρικής Ιταλίας με τον φακό του sooc και του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, όπου κυριαρχεί η μεσαιωνική ατμόσφαιρα, οι πύργοι, οι εκκλησίες και οι πλατείες, σε συνδυασμό με μπόλικη όρεξη για κρασί και gelato.

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για ένα ταξίδι στην Τοσκάνη, μια από τις πιο μαγευτικές περιφέρειες της Ιταλίας, πλούσια σε αμπελώνες, φύση και μεσαιωνικές κωμοπόλεις και χωριά, που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι.

Η πιο διάσημη πόλη της περιοχής είναι η Φλωρεντία, η οποία καταφέρνει να τραβήξει τα φώτα πάνω της με το Duomo, μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον πλανήτη, ωστόσο, οι ομορφιές της Τοσκάνης δεν σταματούν εκεί. Αρκεί να πούμε ότι 6 τοποθεσίες της της έχουν κηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO: το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας (1982), το ιστορικό κέντρο της Σιένα (1995), η πλατεία του καθεδρικού ναού της Πίζας (1987), το ιστορικό κέντρο του Σαν Τζιμινιάνο (1990), το ιστορικό κέντρο Pienza (1996) και η Val d’Orcia (2004). Διαβάστε περισσότερα.