Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, την επόμενη φορά που θα πλάσετε μπιφτέκια, προσθέστε τους λίγο μπούκοβο. Το μπούκοβο στην ουσία είναι αποξηραμένες νιφάδες καυτερής πιπεριάς με ορισμένα οφέλη για την υγεία χάρη στην περιεκτικότητά του σε καψαϊκίνη, την ένωση που δίνει την καυτερή γεύση στις πιπεριές.
Η καψαϊκίνη μπορεί να αυξήσει προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό, βοηθώντας έτσι στην καύση περισσότερων θερμίδων, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην έκκριση των πεπτικών υγρών και στη βελτίωση της πέψης. Προάγει την καλύτερη ροή του αίματος και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και γενικότερα το μπούκοβο περιέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες. Δείτε τη συνταγή εδώ