To έχουμε ζήσει όλοι: Έπειτα από ένα βράδυ με λίγη παραπάνω κατανάλωση κρασιού, το επόμενο πρωί ο πονοκέφαλος μας χτυπά την πόρτα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, όμως, είναι ότι αυτό συμβαίνει όχι εξαιτίας του αλκοόλ, αλλά των θειωδών αλάτων στο κρασί. Το θειώδες είναι ένα αντιοξειδωτικό, απαραίτητο συστατικό, καθώς το κρασί σταδιακά οξειδώνεται σε ξίδι.
Η Biolethics, ωστόσο, έχει αναπτύξει το estaan, μια 100% φυσική εναλλακτική λύση, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, θα διατηρήσει όλες τις ιδιότητες και τη γεύση του κρασιού. Η Biolethics ιδρύθηκε από τους Ολλανδούς Rob ten Herkel και Ton Kléberg και μαζί με διάφορους ερευνητές και πανεπιστήμια ανέπτυξε μέσα σε τέσσερα χρόνια το estaan ως φυσική εναλλακτική λύση στο θειώδες. Το σημαντικότερο κριτήριο για την εφαρμογή στο κρασί ήταν να παραμείνουν άθικτες όλες οι ιδιότητες και η γεύση. Διαβάστε περισσότερα