Τον Οκτώβριο, υπάρχουν πολλά εποχιακά φρούτα και λαχανικά που είναι θρεπτικά και στο απόγειό τους όσον αφορά τη γεύση και τη φρεσκάδα τους. Η εποχικότητα στη διατροφή, άλλωστε, εκτός από τα οφέλη στην υγεία, είναι και περιβαλλοντικά σημαντική και πιο φιλική προς την τσέπη μας. Τι να βάλουμε στο πιάτο μας, λοιπόν, το επόμενο διάστημα;
Ξεκινώντας με τα φρούτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία φρουτοσαλάτα, να τα προσθέτετε στην πράσινη σαλάτα σας, να ψήσετε ορισμένα από αυτά, να τα βάλετε σε smoothies.
Μήλα: Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, τα μήλα είναι καλά για την καρδιακή και την πεπτική υγεία.
Αχλάδια: Καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου, για ισχυρό ανοσοποιητικό και ισορροπία στην αρτηριακή πίεση. Διαβάστε περισσότερα.