Skip to main content

Είναι όλες οι επεξεργασμένες τροφές το ίδιο; Ποιες συνδέονται με θνητότητα;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μελετά τις έρευνες και μας εξηγεί γιατί κάποιες επεξεργασμένες τροφές έχουν όφελος και άλλες μας «κόβουν» χρόνια.

Τα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με επεξεργασμένες τροφές, συσκευασμένες και δοσμένες με ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα που σίγουρα απέχει πολύ από αυτό που προορίζει για εμάς η φύση. Παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε ζάχαρη, νάτριο, κορεσμένα και τρανς λιπαρά, φοινικέλαια κ.ο.κ., με την κατανάλωσή τους να συνδέεται με φλεγμονή στον οργανισμό, η απολαυστική τους γεύση δυστυχώς κάνει τους περισσότερους να γεμίζουν το καλάθι τους με αυτές. Άλλη μια έρευνα, ωστόσο, φέρνει στο φως στοιχεία που επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι ορισμένες επεξεργασμένες τροφές όχι μόνο δεν αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, αλλά βλάπτουν σημαντικά ενώ συνδέονται και με θνητότητα, με κάποιες ωστόσο να παρουσιάζουν οφέλη που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Διαβάστε περισσότερα.