Skip to main content

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας; Δείτε γιατί δεν είναι καλή επιλογή

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί γιατί το κοτόπουλο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή προς αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διατροφολόγος για να διαπιστώσει ότι σε μια τάση των τελευταίων χρόνων για μείωση του κόκκινου κρέατος, καθώς σχετίζεται με διάφορα είδη καρκίνου και κυρίως του παχέος εντέρου, η κατανάλωση κοτόπουλου κυριαρχεί, αυξάνεται στη διατροφή και καθησυχάζει τους περισσότερους. Καθώς αποτελεί συνώνυμο της «άπαχης πρωτεΐνης» το κοτόπουλο θεωρείται από πολλούς μια υγιεινή επιλογή και σε συνδυασμό μάλιστα με σαλάτα, είναι η δίαιτα εκλογής των περισσοτέρων. Ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, ξέρω από πολλούς από εσάς ότι αυτή η επιλογή μπορεί να έφερε αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, αλλά όχι και τόσο στην υγεία. Κι ας μην γελιόμαστε. Το κοτόπουλο είναι ίσως από τις πιο άγευστες τροφές, πόσο μάλλον αν την καταναλώνεις κάθε μέρα! Διαβάστε περισσότερα.