Οι Γάλλοι τρελαίνονται για σαλιγκάρια, σερβίροντάς τα συνήθως σαν ορεκτικό, ενώ και στην Ελλάδα δεν πάμε πίσω, με τα σαλιγκάρια να βρίσκονται στο μενού τόσο γκουρμέ εστιατορίων, όσο απλών ταβερνών. Αποτελούν, μάλιστα, μία από τις αρχαιότερες και πιο θρεπτικές τροφές τις οποίες κατανάλωνε ο άνθρωπος για επιβίωση, ενώ σε πολλά σημεία του αρχαίου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η κατανάλωσή τους ήταν πολύ συχνή. Η καλλιέργειά τους, μάλιστα, αποτελούσε συνηθισμένο φαινόμενο, προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγάλες ποσότητες έτοιμες προς κατανάλωση. Διαβάστε περισσότερα.