Ξέρουμε όλοι πόσο ωφέλιμο, εκτός από λαχταριστό, είναι το σύκο. Με περιεκτικότητα σε πολλές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη Α, Κ, και Β) και μέταλλα (όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, και σίδηρο), που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, το σύκο είναι ταυτόχρονα καλή πηγή φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγει την υγεία του εντέρου, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της υγιούς χοληστερόλης και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Τα οφέλη του συνεχίζονται με την αντιοξειδωτική του δράση, καθώς περιέχει πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το σώμα από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνος και χαρίζοντας υγιές δέρμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας των οστών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης ενώ υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας. Τέλος, το κάλιό τους βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τι άλλο μπορεί να ζητήσουμε από ένα φρούτο; Διαβάστε περισσότερα.