Σε ένα πρώτο, επιφανειακό επίπεδο η ζάχαρη μας φτιάχνει τη διάθεση, είναι απολαυστική και βρίσκεται σε πολλά comfort foods που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα. Δυστυχώς, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν σταματούν εκεί και ότι η κατανάλωσή της συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως το αυξημένο σάκχαρο, η υψηλή χοληστερόλη, το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία και τα αυξημένα τριγλυκερίδια, μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και το ανώτατο ανεκτό όριο ημερήσιας πρόσληψης πρόσθετης ζάχαρης συνεχώς μειώνεται. Διαβάστε περισσότερα.