Skip to main content

Πόση πρόσθετη ζάχαρη μπορούμε να καταναλώνουμε;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας ενημερώνει για το πώς να διαχειριστούμε την πρόσθετη ζάχαρη στην καθημερινότητά μας, πάντα εμπεριστατωμένα και με βάση τις έρευνες.

Σε ένα πρώτο, επιφανειακό επίπεδο η ζάχαρη μας φτιάχνει τη διάθεση, είναι απολαυστική και βρίσκεται σε πολλά comfort foods που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα. Δυστυχώς, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν σταματούν εκεί και ότι η κατανάλωσή της συνδέεται με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως το αυξημένο σάκχαρο, η υψηλή χοληστερόλη, το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία και τα αυξημένα τριγλυκερίδια, μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και το ανώτατο ανεκτό όριο ημερήσιας πρόσληψης πρόσθετης ζάχαρης συνεχώς μειώνεται. Διαβάστε περισσότερα.