Το σταφύλι είναι το φρούτο που έρχεται να κάνει το τέλος του καλοκαιριού λιγότερο επίπονο και περισσότερο απολαυστικό, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η ρεσβερατρόλη, η κερκετίνη και οι ανθοκυανίνες, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, ενώ έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνει τη συνολική κυκλοφορία. Ακόμη, έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χάρη στην περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, συμβάλλει στην υγεία των ματιών. Οι πολυφαινόλες στα σταφύλια, ιδιαίτερα η ρεσβερατρόλη, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη, ενώ μπορούν επίσης να προστατεύουν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών C και Κ, οι οποίες είναι σημαντικές για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και τέλος, η κατανάλωσή τους βοηθά στην πέψη, στην εξισορρόπηση του σακχάρου, στην υγεία του δέρματος και των οστών.
Ας δούμε εδώ 4 απολαυστικούς τρόπους να τα καταναλώσετε, όσο βρίσκονται στην εποχή τους.