Skip to main content

Πώς θα μπείτε ομαλά στη ρουτίνα του Σεπτεμβρίου

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας βάσει στον ίσιο δρόμο για τη νέα σεζόν. 

Το καλοκαίρι (θεωρητικά) τελείωσε, οι κραιπάλες του επίσης, ήρθε η ώρα να βάλουμε ξανά σε τάξη τη διατροφή, την υγεία και το ανοσοποιητικό μας, κάνοντας τις σωστές επιλογές ζωής και διατροφής. Με γνώμονα πάντα την ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου, η οποία θα μας χαρίσει καλύτερη υγεία και ανοσία για τη νέα σεζόν, κάνουμε επιλογές που θα μας εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο καλή υγεία και ψυχολογία, ενώ θα μας ενισχύσουν απέναντι σε ιούς και μικρόβια, που σιγά-σιγά θα πάρουν… σειρά.

Συνεχίζουμε την ενυδάτωση
Δεν μειώνουμε το νερό που καταναλώνουμε, επειδή μπορεί να μην έχει πια καύσωνα. Το νερό μας είναι άκρως απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, για τον μεταβολισμό των τροφών κι αν οι κραιπάλες των διακοπών σας προκάλεσαν δυσκοιλιότητα, το νερό θα βοηθήσει στην κινητικότητα του εντέρου, ώστε μαζί με τη σωστή διατροφή, σταδιακά να επανέλθει. Φροντίστε να καταναλώνετε τα ίδια υγρά και ενυδατικά φρούτα και λαχανικά με πριν κι αν θέλετε να χάσετε βάρος, ίσως σας ενδιαφέρει μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism που δείχνει ότι η αύξηση στην κατανάλωση νερού κατά 1,5 λίτρο την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους 2 κιλών το έτος, χωρίς καμία άλλη αλλαγή στη διατροφή. Διαβάστε περισσότερα