Skip to main content

Τι να ξέρετε για να συνδυάσετε σωστά κοκτέιλ με φαγητό

Μπορεί το κρασί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο pairing με το φαγητό, αλλά και τα κοκτέιλ έχουν το δικό τους οδηγό, για την τέλεια αλληλεπίδραση γεύσεων, υφών και αρωμάτων.

Όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή, ένας καλός συνδυασμός μπορεί να κάνει θαύματα, κάτι που μεταφέρεται απολύτως και στο πώς μπορούμε να συνδυάσουμε κοκτέιλ με φαγητό. Προτού εμβαθύνετε, ωστόσο, σε συγκεκριμένους συνδυασμούς, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά προφίλ γεύσεων:

  • Γλυκό: Σκεφτείτε κοκτέιλ με ζάχαρη, όπως μια Piña Colada
  • Ξινό: Ποτά με συστατικά εσπεριδοειδών ή οξέα, όπως μια Margarita
  • Πικρό: Κοκτέιλ με συστατικά όπως το Campari ή bitters, όπως ένα Negroni
  • Αλμυρό: Αν και λιγότερο συχνό στα κοκτέιλ, το αλάτι μπορεί να ενισχύσει τις γεύσεις, όπως σε ένα Salty Dog.
  • Umami: Νόστιμα υλικά όπως ο χυμός ντομάτας σε ένα Bloody Mary Διαβάστε περισσότερα