Skip to main content

Η αξία της σαρδέλας στη διατροφή μας

Αν μη τι άλλο, το ψάρι ταιριάζει στο καλοκαίρι. Γι' αυτό βάζουμε τη σαρδέλα στο πιάτο και αναλύουμε τα οφέλη της. 

Τα ψάρια είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και καλών λιπαρών, που χρειάζονται στη διατροφή μας 1-2 φορές την εβδομάδα. Η σαρδέλα, συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα θρεπτική, με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνη και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο. Διαβάστε περισσότερα