Skip to main content

4 υπέροχα μέρη στην Ελλάδα για αποδράσεις με το αυτοκίνητο

Καλοκαιρινή άδεια δεν σημαίνει μόνο διακοπές σε νησί. Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τα φορτωμένα πλοία, τον κόσμο, τα συγκεκριμένα δρομολόγια και τα εισιτήρια και να αποδράσετε, μπαίνοντας απλώς στο αυτοκίνητό σας και βάζοντας πρώτη.

Δεν τα πηγαίνετε καλά με τα καράβια; Δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με έξτρα κόστος για μεταφορά αυτοκινήτου και εισιτήρια πλοίου; Kαθίστε αναπαυτικά στη θέση του οδηγού, δέστε τη ζώνη σας και ξεκινήστε για έναν από τους παρακάτω ονειρεμένους προορισμούς.

Λευκάδα (378 χιλιόμετρα από Αθήνα)
Ποιος είπε ότι για να πάτε σε νησί, χρειάζεται να μπείτε οπωσδήποτε σε καράβι; Η Λευκάδα σας δίνει την ευκαιρία να βουτήξετε σε νερά του Ιονίου χωρίς να βγάλετε εισιτήρια πλοίου, αφού συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Κι αφού φτάσετε εκεί, το διάσημο Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί με τα υπέροχα νερά τους σας περιμένουν για μπάνιο, ο πανέμορφος, παραθαλάσσιος οικισμός του Άγιου Νικήτα για καφέ και τάβλι πάνω από τη θάλασσα, ο Πόρος στα νοτιοανατολικά για υπέροχη θέα στα νησιά Αρκούδι, Οξιές, Ιθάκη και Κεφαλονιά και το Νυδρί για έντονη νυχτερινή ζωή, θαλάσσια σπορ και γνωριμίες με τουρίστες. Οι ομορφιές, βέβαια, δεν τελειώνουν εκεί, με το υπέροχο χωριό Βασιλική στα νότια, την ορεινή Λευκάδα με χαράδρες, φαράγγια, πηγές, πλούσια βλάστηση, το γραφικό ψαροχώρι Nικιάνα και πολλά άλλα μέρη που ενδείκνυνται για εξερεύνηση. Διαβάστε περισσότερα