Όσοι ασχολείστε με το BBQ ξέρετε ότι δεν πρόκειται απλά για μια μέθοδο μαγειρικής, αλλά για ένα πολιτιστικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος βρέθηκε στο νησί της Καραϊβικής, που ο ίδιος ονόμασε Hispaniola, είδε για πρώτη φορά τους ντόπιους να ψήνουν την τροφή τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά – η λέξη μπάρμπεκιου προέρχεται από τη λέξη των ιθαγενών Τάινο “barbacoa“, η οποία αναφερόταν σε μια ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούσαν για το κάπνισμα του κρέατος. Η πρακτική διαδόθηκε στον Αμερικανικό Νότο και από εκεί σε όλο τον κόσμο, μέχρι και σήμερα. Διαβάστε περισσότερα