Skip to main content

Πότε ένα smoothie μπορεί να μας κάνει κακό

Είναι δροσερά, πολύχρωμα, ταιριάζουν στο καλοκαίρι κι έχουν άρωμα φρεσκάδας. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που μπορεί να μας βλάψουν. Δείτε πού πρέπει να δώσετε προσοχή.

Υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Προσθήκη ζάχαρης: Πολλά έτοιμα smoothies περιέχουν προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπια, που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, απότομες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.
Χυμοί φρούτων: Η χρήση χυμών φρούτων αντί για ολόκληρα φρούτα μπορεί να αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να μειώσει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας κάνουν καλό και είναι ένα από τα βασικά θρεπτικά στοιχεία ενός smoothie.

Διαβάστε περισσότερα