Skip to main content

Παγωτό: Πώς να κάνετε την καλύτερη επιλογή

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας κερνάει (το σωστό) παγωτό.

Στην παιδική ηλικία τα μετρούσαμε για να δούμε ποιος έχει φάει τα περισσότερα. Μεγαλώνοντας, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι δεν «κερδίζει» αυτός που τα καταναλώνει, μάλλον το αντίθετο. Κι αυτό γιατί συνήθως είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, φρουκτόζη ή γλυκαντικά με βάση τη γλυκόζη, ζωικά, σιρόπια, προσθήκες αρωμάτων κ.ο.κ. Ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, που δέχεται συχνά την ερώτηση «πόσο παγωτό μπορώ να φάω;», δεν μπορώ να σας στερήσω αυτή την απόλαυση. Μπορώ, όμως, να σας δείξω το δρόμο να κάνετε καλύτερες επιλογές ή να τα φτιάχνετε μόνοι σας.

Διαβάστε περισσότερα