Skip to main content

Πρωινό: Τι να φάτε για να κρατήσετε το σάκχαρο σταθερό

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας σερβίρει πρωινό, όπως πρέπει να είναι.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και πιθανόν να το έχω συζητήσει και με πολλούς από εσάς με την ιδιότητά μου ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία. Η αλήθεια είναι ότι κάθε γεύμα είναι σημαντικό για διαφορετικούς λόγους, αλλά το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας, γεγονός που το καθιστά πολύ σημαντικό για έναν καλό έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα που θα βοηθήσει και στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι τροφές που επιλέγετε να φάτε στο πρωινό είναι ζωτικής σημασίας για να δώσετε στους μυς και τον εγκέφαλό σας την ενέργεια που χρειάζονται για να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν. Οι τροφές πλούσιες σε ποιοτικούς υδατάνθρακες από ολόκληρες τροφές (φρούτα, λαχανικά, ολική άλεση) είναι εξαιρετικές επιλογές για να αναζωογονήσετε τη σωματική και πνευματική σας αντοχή, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά πυκνές σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν εύκολα διαθέσιμη ενέργεια. Ειδικά αν σας αρέσει να ασκείστε τις πρωινές ώρες -ή θέλετε να το ξεκινήσετε- η κατανάλωση μιας καλής μερίδας τροφών πλούσιων σε ενέργεια από τέτοιου είδους υδατάνθρακες είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Διαβάστε περισσότερα