Skip to main content

Καλλιεργημένο κρέας: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες θα το δοκίμαζαν. Εσείς;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το 1/5 θα το αντικαθιστούσε το ζωικό κρέας με μια εναλλακτική που δεν περιλαμβάνει εκτρεφόμενα ζώα, σε μια προσπάθεια υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών στη διατροφή.

Έχετε ακούσει ποτέ για το καλλιεργημένο κρέας; Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής κρέατος μέσω της καλλιέργειας ζωικών κυττάρων για την οποία ακολουθείται διαδικασίας παραγωγής παρόμοια με αυτή των φυτών σ’ ένα θερμοκήπιο. Περιλαμβάνει, δηλαδή, τη λήψη ενός μικρού δείγματος κυττάρων από ένα ζώο και την τοποθέτησή τους σ’ ένα ζυμωτήρα, ο οποίος τους παρέχει το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και τη θερμότητα που απαιτείται για να αναπτυχθεί ένα προϊόν κρέατος παρόμοιο με τον κιμά. Από το προϊόν αυτό μπορούν να δημιουργηθούν άλλα τελικά προϊόντα όπως είναι τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα. Παρ’ όλο που το καλλιεργημένο κρέας δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ήδη εγκριθεί για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στη Σιγκαπούρη, ενώ οι πρώτες αιτήσεις για κατανάλωση έχουν ήδη υποβληθεί στις αρχές ασφάλειας τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία.

Διαβάστε περισσότερα