Το αλάτι είναι ένα συστατικό που αποτελείται από δύο στοιχεία: Το χλώριο ανευρίσκεται σε ποσοστό 60% και το νάτριο σε ποσοστό 40%. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι βασικοί ηλεκτρολύτες, αναγκαίοι για την εκτέλεση πληθώρας διεργασιών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά, η αυξημένη κατανάλωση αλατιού από τον γενικό πληθυσμό είναι μια συνήθεια από την παιδική μάλιστα ηλικία για την ενίσχυση της γεύσης. Έτσι, γέννησε την επιθυμία για περαιτέρω έρευνα όσον αφορά την πρόσληψή του. Τα υποκατάστατα αλατιού αποτελούν μια σημαντική εναλλακτική που διερευνάται για τη μείωση της πρόσληψης νατρίου χωρίς να θυσιάζεται η γεύση.