Το παγωτό είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οι επιλογές είναι πολλές εκεί έξω, από τυποποιημένα συσκευασμένα παγωτά, μέχρι φρέσκα παγωτά με φρέσκα υλικά σε επιλεγμένα παγωτατζίδικα. Το φορτίο τους σε λιπαρά, ωστόσο, είναι τις περισσότερες φορές υψηλό, ενώ τα σορμπέ που φτιάχνονται με φρούτα και δεν έχουν λιπαρά, είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη. Οι θερμίδες μιας μπάλας παγωτό ξεκινούν από 120-130 θερμίδες και ανεβαίνουν, ενώ υπάρχουν επιλογές και με στέβια. Τα περισσότερα παγωτά, όμως, περιέχουν πρόσθετα, τεχνητές χρωστικές, συντηρητικά, ζάχαρη, λιπαρά, που τα μετατρέπουν σε ένα επιδόρπιο πλούσιο σε θερμίδες και επιβαρυντικό για την υγεία. Αν θέλετε να απολαύσετε το παγωτό σας γνωρίζοντας τα υλικά με τα οποία έχει φτιαχτεί και χωρίς τύψεις, δοκιμάστε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, με λίγα και απλά υλικά, χωρίς παγωτομηχανή.