Ρόκα, για το φυλλικό οξύ
Με την πικάντικη γεύση της, η ρόκα είναι μοναδική ανάμεσα στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αποτελεί πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και φυλλικού οξέος. Είναι, μάλιστα, βασική πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο βοηθά στην υποστήριξη της παραγωγής του DNA και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος. Η ρόκα περιέχει επίσης γλυκοσινολάτες, ενώσεις που συνδέονται συχνότερα με τα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο. Έρευνες δείχνουν ότι οι γλυκοσινολικές ενώσεις μπορεί να έχουν ιδιότητες που προάγουν την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου. Και μαζί με αρκετά πορτοκαλί λαχανικά, η ρόκα είναι καλή πηγή καροτενοειδών, τα οποία είναι σημαντικές ενώσεις που σχετίζονται με την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και των ματιών.