Είτε στην εξοχή στη σούβλα, είτε στο σπίτι και τον φούρνο, το αρνί είναι ένα κρέας που οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν συχνά, αλλά σχεδόν όλοι το επιλέγουν την Κυριακή του Πάσχα, εθιμοτυπικά και παραδοσιακά. Έχει υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο, καλύπτοντας σε μόλις μια μερίδα μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών μας, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Β. Παραμένει, ωστόσο, ένα κρέας πλούσιο σε κορεσμένο λίπος, το οποίο φτάνει τα 15 γραμμάρια λίπους στα 100 γραμμάρια, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ. Καταναλώστε το, λοιπόν, με μέτρο, χωρίς υπερβολές και με μπόλικη πράσινη σαλάτα ως συνοδευτικό.